#1266 open
peters@slx-online.biz

Unable to load template file 'showall_Past Events.config'

Reported by peters@slx-online.biz | February 10th, 2015 @ 09:48 AM | in 2.3.3 (closed)

Trying to set up a calendar view to display past events, the error shown above occurs in Display Specific Configuration Settings box.

Also how do I set up a second events module to use the same calendar events - I need a page just showing future events and one showing past events with the same data set?

Exponent 2.3.2 patch 2 php version 5.3.29 http://www.sandtoft.org/new_site/install

Comments and changes to this ticket

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 11th, 2015 @ 04:36 PM

    The same happens for most of the other choices under the Module tab.

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 11th, 2015 @ 04:41 PM

    Aggregation with existing calendar events only seems to work when you select the Featured Items view. However it also shows past featured events as well as upcoming. Any other view displays no events.

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 12th, 2015 @ 05:21 PM

    Another problem in the calendar. After creating an event module, if I go back to Configure Settings in any of the modules on that page some of the tabs have only a blank line underneath. I can only change setting in Aggregation, Categories, Facebook, Tags and Twitter.

  • expNinja

    expNinja February 13th, 2015 @ 03:27 PM

    • State changed from “new” to “resolved”

    (from [2aa3fd2fa35c10cf55530536aefc65e8819386d4]) Regression fix: proper 'base' view config file not found, reports smarty error [#1266 state:resolved] https://github.com/exponentcms/exponent-cms/commit/2aa3fd2fa35c10cf...

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 13th, 2015 @ 04:01 PM

    Here's a screen shot of the configuration problem. The first 6 tabs are all the same.

    I don't think putting events in twice is a starter for the customer, they have a problem keeping one up to date! Also not a clean solution. I have pulled featured events out into a separate box, as you can also see in the screen shot, and tweaked the CSS and tpl to produce the display I want.

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 13th, 2015 @ 04:58 PM

    Ah OK.

    No, I'm trying to configure the long list of events on the main part of the page. Capture3.

    Also can I say that it seems quite difficult to get a flow going in the calendar. I removed the day / week / month view links in the main body with CSS to alleviate confusion, but it would be good if they could be optional in the configuration.

    If I click on month view in the right hand column it opens OK in the larger left hand side. However there's no obvious way to go back or cancel. If I click on List View I would expect to get the list from the month where the featured event is, but I get the current month. Again no way back. If I click Go To Date I get a mini calendar, I page forward to a month where there's an event, but clicking on any date does nothing. Capture4. The only way back is to create a link in another text module to back out all the way.

    Other desirables: If I open an event, I'd like to be able to click to go to the next event, can't see a way to do that. Also it would be really useful if I could have multi-day events to tidy up the listing. As you can see in Capture5 events are over a 2 or 3 day weekend, but I have to repeat the event for each day. I do need slightly different information each day.

    Sorry to dump all of this, but if there are things here you can add to a list of desired features please do it!!

    Regards.
    Peter.

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 14th, 2015 @ 09:38 AM

    Thanks for adding link hiding - I now hid the Month View link in the sidebar by editing the tpl file. I am trying to avoid people wandering around and getting lost! I appreciate that the calendar could only open in the main body, that isn't a problem per se.

    When I clicked GoTo the mini calendar came up with the current month February even though the big calendar view was on July. Paging forward to July as in the screen shot and clicking on any date including when there was an event did nothing.

    I'll have a look at the proprietary solution for multi-day. As you seem to be doing more in that area, what ideally I need to see for this customer is that the headline for the weekend is displayed once, but the two or three dates are shown, and clickable for that particular day (so the user sees the event is XYZ on Saturday, Sunday and Monday, and thinks he'd like to go on Sunday so clicks that date. See screenshot for as-is and modified version for ideal view.

    I'm a little worried when you say you will remove Featured Event display - this is quite important for us!

    Regards.
    Peter.

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 14th, 2015 @ 02:00 PM

    The configuration problem seems to affect any type of configuration you are trying to do on the Events page. I just went to Manage All Pages and there was just a blank box too. Changing to another page it works fine. Peter.

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 14th, 2015 @ 03:59 PM

    Theme variation on the page is the 'events.php' created by modifying the line that handles the right hand column. The right hand column uses a modified tpl file (note: the right hand column uses the left hand column code in Exponent but placed on the right using CSS). Both attached. If I update the events.php so it is the same as all other pages it makes no difference. That also changes the right column to the same as the rest of the pages thus no longer using the tpl. If I use my events.php and rename the modified tpl I still get the same result.

    There are no errors on the error console, just a load of warnings, for example:

    Timestamp: 14/02/2015 15:42:48
    Warning: Expected declaration but found '*'. Skipped to next declaration.
    Source File: http://www.sandtoft.org/new_site/install/framework/core/assets/css/...
    Line: 16, Column: 2
    Source Code:
    *display: inline;

    Timestamp: 14/02/2015 15:42:48
    Warning: Unknown property 'zoom'. Declaration dropped.
    Source File: http://www.sandtoft.org/new_site/install/framework/core/assets/css/...
    Line: 17, Column: 6
    Source Code:
    zoom: 1;

    All of the warnings are to do with several of your CSS files.

    I can't turn lightbox on or do any other changes as there is just the blank box as described.

    Point noted on multi-day. Will await developments.

    Peter.

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 16th, 2015 @ 09:53 AM

    I have just tried to edit one of the vents in the events list. I am also presented with the single line blank box so am unable to do this either. So it looks like any editing in Events, whether trying to configure modules or edit events, suffers the same problem.

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 16th, 2015 @ 10:38 AM

    OK, I have now tried to reproduce the problem by creating a page with the same modules and content. I have not been able to reproduce the problem, also using events.php and the featured tpl.

    So now thinking back to when this might have started - a while ago I needed to change the layout of the page. The page originally had one sectional container. I had introductory text followed by a tabbed text module before the list of events. I created the events.php in order to have two sectional containers to separate the events from the rest of the page.

    I deleted each module from the original page, then brought them into the new page from the recycle bin. Now, I can't be 100% sure this is when the problem started, but it seems the most likely time.

    I hope that helps!

    Peter.

  • peters@slx-online.biz

    peters@slx-online.biz February 17th, 2015 @ 03:41 PM

    I have now reproduced the problem. On my test page, with everything working fine, I deleted the tabbed text module in the second sectional container. I then added a text module to the first sectional container, bringing back the first tabbed text from the recycle bin. The configure settings box was now just a single line. I deleted the tabbed text module just created and the configure settings was back to normal.

    I then added a tabbed text module to the first container but did not fetch anything from the recycle bin. The problem still came back.

    I then deleted this tabbed text module and added a text module with default option. Configure settings OK. Changed this module to tabbed, problem comes back.

    Peter.

  • peters@slx-online.biz

Please Sign in or create a free account to add a new ticket.

With your very own profile, you can contribute to projects, track your activity, watch tickets, receive and update tickets through your email and much more.

New-ticket Create new ticket

Create your profile

Help contribute to this project by taking a few moments to create your personal profile. Create your profile »

Bug Tracker for Exponent CMS

Shared Ticket Bins

People watching this ticket

Tags

Pages